Bøler IF

Spilleregler for ulike alderstrinn

Spilleregler for ulike alderstrinn

Spilleregler og retningslinjer fra NFF for ulike spilltyper og alderstrinn

Norges fotballforbund har definert et sett med regler og retningslinjer for de ulike spillformer som spilles på de ulike alderstrinn. Det er viktig at trenere og lagledere holder seg oppdatert på det som gjelder for akkurat deres trinn.

Barnefotballen (6-12 år)

I barnefotballen benyttes følgende spillformer:

  • 3’er (6 år)
  • 5’er (7-10år)
  • 7’er (11-12 år)

NFF sine anbefalte banestørrelser, spilleregler i barnefotballen, retningslinjer for hver spillform, Fair Play informasjon, trenervett-informasjon og dommerens rolle i barnefotballen finner dere her.

Ungdomsfotballen (13-16 år)

Standard spillformer i ungdomsfotballen er:

  • 9’er (13 år)
  • 11’er(14-16år)

Det er også mulig å melde på lag i 7’er serie. Nivået her er normalt noe lavere enn i 9’er og 11’er, i alle fall de 2 øverste divisjoner.  7’er kan være et godt alternativ for trinn som ikke har tilstrekkelig spillere til to fullverdige 9’er eller 11’er lag, eller der deler av spillegruppen ikke anses om klare for å spille 9’er eller 11’er.

3’er eller 5’er i Ungdomsfotballen spilles kun i spesielle cuper, og Oslo Fotballkrets setter ikke opp serie for disse spillformer.

Spilleregler og retningslinjer for ungdomsfotballen finner du her.

Voksenfotballen (17 år og oppover)

Det er samme spilleregler og retningslinjer for Jr-lag, breddefotballen og toppfotballen så lenge  det spilles 11’er fotball.  Disse regler og retningslinjer finnes her

Spilleregler i femmer- og sjuerfotball for junior, senior, oldboys/oldgirls og veteran

Det er mulig for lag i voksenfotballen å melde seg på andre spillformer enn 11’er. Det er da egne spilleregler og retningslinjer for 5’er og 7’er-spill i voksenfotballen. Disse er beskrevet her, og er hvor Bøler Fotball sitt Kvinner Veteran-lag finner sine regler og retningslinjer.

Bøler IF
Postboks 4 Bøler, 0620 Oslo
post@bolerif.no

Haraløkka Idrettsanlegg, Bølerlia 161, 0689 Oslo
    Bøler Flerbrukshall, Utmarkveien 4, 0689 Oslo

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift